LUNCH/MIDDAG

Ingredienser

  • 1 stor gul lök
  •  4 morötter
  •  60 g ingefära
  •  3 paprikor 
  • 200g vitkål 
  • 5 dl torkade linser 
  • 3 vitlöksklyftor 
  • 1/3 torkad (eller färsk) röd chili 
  • 6 limeblad 
  • 1 citrongrässjälk 
  • 2 broccolibuketter 
  • 1 burk minimajs 
  • 1 burk vattenkastanjer 
  • 1 burk bambuskott 
  • 2 burkar kokosmjölk 
  • 1/2 burk röd curry 
  • 2 burkar kikärtor 
  • 2 msk risvinäger 
  • 2 grönsaksbuljongtärningar 
  • 2 msk thaicurrykrydda (kan uteslutas och istället ta mer röd curry)
  • Ca 1L vatten (beroende på hur såsig man vill ha grytan)
77181855_2839057159448223_8425673803987681280_n
74886460_493687174571906_7110586957192757248_n

Tillagning

  • Skiva löken och bryn den i wokpannan
  • Skala ingefäran med en sked och finhacka den, chilin och vitlöken och fräs tillsammans med löken, alla kryddor, limeblad och den röda curryn.
  • Strimla kålen och banka citrongräset med baksidan av en kniv och fräs med tillsammans med det andra.
  • Häll i linserna och kokosmjölken samt några dl vatten, låt koka.
  • Hacka alla andra grönsaker och tillsätt morötter, bambuskott, vattenkastanjer, minimajs och kikärtor och låt koka lite till.
  • När linserna har några min kvar innan de är färdiga så lägger du i broccoli och paprika och häller i risvinäger och låt koka i några min tills allt är klart
  • Smaka av och krydda ev på mer om du vill ha det starkare, smaka av med salt och peppar.
  • Servera till tex ris och stekta sockerärtor och rostade naturella nötter.

Kostnad

Totalt sätt kostar allt ca 180kr och det räcker till ca 8 stora portioner, lite dyrare än de andra recepten men det är extremt god, speciellt med de rostade nötterna på som topping!

70788713_2407623602836609_183401932537200640_n