OM RECEPTEN

Kikärtor i många av recepten

Kikärtor är en superbra proteinkälla, torkade kikärtor innehåller ofta 22% protein, sen är det ju klart att mängden går ner efter att man blötlagt dem men då tillför vi inga kalorier utan bara vatten. Om vi jämför det med blandfärs, som ofta ligger på 18%protein, så är kikärtorna bara strax bakom köttfärsen när de båda är tillagade (beroende på vad man gör med dem).

Jag tycker personligen inte om att äta blötlagda kikärtor råa, men det gjorde jag inte med kött heller. All mat blir vad man gör den till och ofta är det kryddning och rätt tillbehör som gör susen.

Efter att man ätit kött sedan man föddes och alltid varit van att ha det på tallriken så kan det kännas rätt tomt om man nu bara skulle ta bort köttet från den vanliga tallriken. Nu för tiden finns det jättebra vegetariska färdig alternativ så som köttbullar, schnitzel, färs, filéer, bacon osv. Det är super att de finns, men jag tycker att det är ett väldigt överpris på samtliga av dessa produkter. Nu vet jag inte vad som är i alla dessa exakt, men en stor anledning med att vara vegetarian för många är för att det är extremt mycket billigare!

Därför kommer större delen av mina recept att ha kikärtor som bas. Det kommer även finnas en kostnad för varje matlåda som troligtvis kommer vara högre än när ni själva lagar eftersom jag maxar mina matlådor eftersom jag äter ganska mycket.