LUNCH/MIDDAG

Tiika Masala

Ingredienser

Grytan

  • 3 msk rapsolja
  • 6 st morötter
  • 10 st champinjoner
  • 4 paket kikärtor
  • 3 paket kryddmix Tiika Masala
  • Salt efter behov
  • 2 burkar kokos mjölk (800 ml)
  • 2 burkar majs
Tillbehör
  • 7 dl ris
  • Saffrans bröd
  • Paprika efter behov

Tillagning

  • Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.
  • Skala morötterna och hacka dem tillsammans med champinjonerna.
  • Bryn dessa i olja tillsammans med kikärtorna.
  • Tillsätt kryddmix Masalan och salta
  • Bryn under några minuter så kryddan verkligen sätter smak på rätten.
  • Tillsätt kokosmjölken och låt det koka upp
  • Lägg därefter i majs
  • Serveras med ris och gärna saffransbröd

Kostnad

  • Rapsolja                                         1kr
  • Morötter                                        6kr
  • Champinjoner                             10kr
  • Kikärtor                                         20kr
  • Kryddmix Tiika Masala              52kr
  • Salt                                                 0,1kr
  • Kokos mjölk (800 ml)                21kr
  • Majs                                                14kr
  • Ris                                                   12kr
 
Totalt: ca 136kr för ca 8 stora portioner eller 12 normala (se bild).
 
Blir ca 17kr respektive 11kr per talrik, en bov är kryddmixen så om du vill spara ännu mer pengar så skulle man kunna göra egen kryddblandning.