2 msk thaicurrykrydda (kan uteslutas och istället ta mer röd curry)
Ca 1L vatten (beroende på hur såsig man vill ha grytan)
Tillagning
Skiva löken och bryn den i wokpannan
Skala ingefäran med en sked och finhacka den, chilin och vitlöken och fräs tillsammans med löken, alla kryddor, limeblad och den röda curryn.
Strimla kålen och banka citrongräset med baksidan av en kniv och fräs med tillsammans med det andra.
Häll i linserna och kokosmjölken samt några dl vatten, låt koka.
Hacka alla andra grönsaker och tillsätt morötter, bambuskott, vattenkastanjer, minimajs och kikärtor och låt koka lite till.
När linserna har några min kvar innan de är färdiga så lägger du i broccoli och paprika och häller i risvinäger och låt koka i några min tills allt är klart
Smaka av och krydda ev på mer om du vill ha det starkare, smaka av med salt och peppar.
Servera till tex ris och stekta sockerärtor och rostade naturella nötter.
Kostnad
Totalt sätt kostar allt ca 180kr och det räcker till ca 8 stora portioner, lite dyrare än de andra recepten men det är extremt god, speciellt med de rostade nötterna på som topping!