LUNCH/MIDDAG

Ingredienser

Pajskal
  • 9 dl vetemjöl
  • 150 g smör eller margarin
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 dl crème fraiche paprika chili
  • 9 msk kallt vatten
Fyllning
  • Rapsolja
  • 1 Gul Lök
  • 250 g Champinjoner
  • 4 paket kikärtor
  • 4 st Tacokrydda påsar
  • 2 dl vatten
  • 3 dl crème fraiche
  • 3 dl crème fraiche paprika chili
  •  ca 10 dl Ost
  • 1 st paprika
Tillbehör
  • Sallad
  • Gurka
  • Majs
  • Paprika
  • Tomat
  • Röd lök
  • Tacochips
  • Gräddfil/ crème fraiche

Tillagning

Skalet
  • Sätt ugnen på 225°C
  • Dela smöret i små bitar i en bunke, förslagsvis med osthyvel
  • tillsätt mjölet, crème fraiche, crème fraiche paprika chili och vattnet. Blanda runt till du får en deg.
  •  Tryck ut degen i 2 st pajformar, nagga med gaffel sedan ställ i kylen 20 minuter.
  • Förgrädda därefter pajskalet i ugnen i 15 minuter
Fyllningen
  •  Hacka upp löken och svampen och stek den i rapsolja.
  • Efter att det fått lite färg tillsätt tacokryddan därefter kikärtorna.
  • Till slut lägg i vattnet och låt koka upp på svag värme.
  • Häll i fyllningen i pajskalet
  • Blanda crème fraiche sorterna och bre på toppen av pajen
  • Toppa med ost och paprika eller/och tomat t.ex.
  • Ha pajen inne i ca 20-30 minuter(tills den fått fin färg ovanpå).
Servera med vanliga tacos tillbehör!