LUNCH/MIDDAG
Ingredienser
Pajskal
- 9 dl vetemjöl
- 150 g smör eller margarin
- 2 dl crème fraiche
- 2 dl crème fraiche paprika chili
- 9 msk kallt vatten
Fyllning
- Rapsolja
- 1 Gul Lök
- 250 g Champinjoner
- 4 paket kikärtor
- 4 st Tacokrydda påsar
- 2 dl vatten
- 3 dl crème fraiche
- 3 dl crème fraiche paprika chili
- ca 10 dl Ost
- 1 st paprika
Tillbehör
- Sallad
- Gurka
- Majs
- Paprika
- Tomat
- Röd lök
- Tacochips
- Gräddfil/ crème fraiche



Tillagning
Skalet
- Sätt ugnen på 225°C
- Dela smöret i små bitar i en bunke, förslagsvis med osthyvel
- tillsätt mjölet, crème fraiche, crème fraiche paprika chili och vattnet. Blanda runt till du får en deg.
- Tryck ut degen i 2 st pajformar, nagga med gaffel sedan ställ i kylen 20 minuter.
- Förgrädda därefter pajskalet i ugnen i 15 minuter
Fyllningen
- Hacka upp löken och svampen och stek den i rapsolja.
- Efter att det fått lite färg tillsätt tacokryddan därefter kikärtorna.
- Till slut lägg i vattnet och låt koka upp på svag värme.
- Häll i fyllningen i pajskalet
- Blanda crème fraiche sorterna och bre på toppen av pajen
- Toppa med ost och paprika eller/och tomat t.ex.
- Ha pajen inne i ca 20-30 minuter(tills den fått fin färg ovanpå).
Servera med vanliga tacos tillbehör!