LUNCH/MIDDAG

PROTEIN PIZZA(av kikärtor)

Ingredienser

Deg

  • Jäst
  •  Vatten(max 37grader)
  • Basilika
  • Oregano
  • Salt
  • Rapsolja
  • Kikärtsmjöl

Exempel på topping

  • Tomatsås
  • Ost
  • Champinjoner
  • Paprika
  • Lök
IMG_20191108_155104
IMG_20191108_155609

Tillagning

  • Sätt ugnen på 250 grader
  • Smula jästen i vattnet(max 37 grader).
  • Lägg därefter i basilika, oregano och saltet.
  • Tillsätt oljan.
  • Tillsätt kikärtsmjöljet.
  • För hand eller med köksmaskin rör ihop  degen så den blir slät. Låt jäsa i 30 minuter i rumstemperatur.
  • Kavla ut på ett bakplåtspapper och lägg på dina tillbehör
  • Ha pizzan i ugnen tills den fått fin färg, tid beror på hur mycket du lagt på samt hur tjock du kavlat degen! Jag gillar riktigt tunna pizza bottnar så min är i ugnen ca 10 minuter!

Kostnad

  • Jäst                     1kr
  •  Vatten               0kr
  • Basilika              2kr
  • Oregano            2kr
  • Salt                      0.1kr
  • Rapsolja             2kr
  • Kikärtsmjöl        40kr eller 105kr beroende på om du väljer att göra mjölet själv eller köpa färdigt. För att göra själv TRYCK HÄR
  • Tomatsås          15kr
  • Ost                      30kr
  • Champinjoner 10kr
  • Paprika              15kr
  • Lök                      5kr
TOTALT: CA 122kr och det blev totalt 4 pizzor, vilket gör att det är ca 30kr pizzan.

PROTEIN: Totlat för hela satsen för receptet innehåller bara pizzadegen 260g, vilket gör att en pizzas deg innehåller 65 g protein och då är inte ens tillbehören medräknade! Pizzan jag gjorde är det 95 g protein per pizza!

IMG_20191108_161246
IMG_20191108_163450