LUNCH/MIDDAG
PROTEIN PIZZA(av kikärtor)
Ingredienser
Deg
- Jäst
- Vatten(max 37grader)
- Basilika
- Oregano
- Salt
- Rapsolja
- Kikärtsmjöl
Exempel på topping
- Tomatsås
- Ost
- Champinjoner
- Paprika
- Lök


Tillagning
- Sätt ugnen på 250 grader
- Smula jästen i vattnet(max 37 grader).
- Lägg därefter i basilika, oregano och saltet.
- Tillsätt oljan.
- Tillsätt kikärtsmjöljet.
- För hand eller med köksmaskin rör ihop degen så den blir slät. Låt jäsa i 30 minuter i rumstemperatur.
- Kavla ut på ett bakplåtspapper och lägg på dina tillbehör
- Ha pizzan i ugnen tills den fått fin färg, tid beror på hur mycket du lagt på samt hur tjock du kavlat degen! Jag gillar riktigt tunna pizza bottnar så min är i ugnen ca 10 minuter!
Kostnad
- Jäst 1kr
- Vatten 0kr
- Basilika 2kr
- Oregano 2kr
- Salt 0.1kr
- Rapsolja 2kr
- Kikärtsmjöl 40kr eller 105kr beroende på om du väljer att göra mjölet själv eller köpa färdigt. För att göra själv TRYCK HÄR
- Tomatsås 15kr
- Ost 30kr
- Champinjoner 10kr
- Paprika 15kr
- Lök 5kr
TOTALT: CA 122kr och det blev totalt 4 pizzor, vilket gör att det är ca 30kr pizzan.
PROTEIN: Totlat för hela satsen för receptet innehåller bara pizzadegen 260g, vilket gör att en pizzas deg innehåller 65 g protein och då är inte ens tillbehören medräknade! Pizzan jag gjorde är det 95 g protein per pizza!

