LUNCH/MIDDAG

Kikärt Stroganoff

Ingredienser

För 5L kikärts stroganoff

 Ca 20 portioner, 12 riktigt stora!

  • 4 msk rapsolja
  • 2 st lökar
  • 4 st morötter
  • 8 st champinjoner
  •  4 paket kikärtor
  • 5 dl röda linser
  • 1 st röd paprika
  • 6 msk Tomat pure
  • 2-3 msk Timjan
  • 2-3 msk Basilika
  • 2 msk dijion senap
  • Eventuellt ketchup för sötare smak
  • Salt
  • 2-3 msk oregano
  • Svartpeppar
  • 600-800 g Krossade tomater
  • 3 msk Kinesiks soya
  • 4-6 dl Vispgrädde/matlagningsgrädde
Tillbehör
  • Ris
  • Ärtor
  • Röd kol
  • Nötter
79308665_496766064274969_7857071433086664704_n
78411263_487824338746230_4086113713684217856_n

Tillagning

  • Starta kokningen av riset
  • Hacka ihop löken, svampen och morötterna och stek dem i stekpannan med rapsoljan.
  •  Skölj kikärtorna sen tillsätt dem tillsammans med de röda linserna
  • Stek allt tillsammans och tillsätt alla kryddor(timjan, basilika, salt, oregano, peppar)
  • Tillsätt de andra smaksättande ingredienserna senap, ketchup, tomat pure, kinesiska soyan.
  • Hacka och lägg i paprikan
  • Tillsätt sedan de krossade tomaterna och grädden, anpassa mängden efter hur såsig du vill ha din mat! Låt koka upp i 5 minuter

    Smaklig måltid! Glöm inte toppa med nötterna!

78057523_2146218185673355_294981944481939456_n
78986290_433953717277260_2590262877495492608_n