FRUKOST

Saffransgranola

  • 8 dl havregryn
  • 4 dl mandelmjöl
  • 3 dl kikärtsmjöl
  • 2 dl solroskärnor
  • 2 dl pumpakärnor
  • 4 dl cashewnötter
  • 1,5 g saffran
  • 5 msk honung
  • 3 dl vatten
  • 2 dl russin
78588441_2531776943608301_6849094144028049408_n
78897360_2711739202180105_7963672220725673984_n

Tillagning

  • Sätt på ugnen på 150 grader.
  • Blanda havregryn, mandelmjöl, kikärtsmjöl, solroskärnor, pumpakärnor.
  • Värm honungen och saffran i mikron och häll i vattnet.
  • Häll i blandningen lite i taget och blanda så allt blir blött.
  • Blanda sedan i cashewnötterna och häll över hälften på en plåt, fördela ut och smula isär klumparna.
  • Ställ in plåten i ugnen, blanda runt var 5:e min och låt den stå inne tills granolan fått lite färg (ca 20-30 min)
  • Gör samma med andra hälften av smeten och låt allt svalna av
  • Häll sedan över russinen (2 dl/plåt) och häll över i en burk.
  • Servera gärna med lite vanilj yoghurt!

Varje dl innehåller ca 10 g protein